1 Nisan 2010 Perşembe

Neden Spor Sütyeni Kullanmalısınız?



Özellikle göğüsleri biraz irice ve spor yapmaya meraklı bir hanımsanız, spor yaparken uygun sütyen kullanımının ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirsiniz. Egzersiz yapaparken göğüs haretketleri sadece rahatsız edici değil, acı verici bile olabilir. Kadın göğsünün büyük kısmı yağlardan ve bu yağları tutan bağlardan oluşur. Egzersiz sırasında göğüsün aşırı sallanması bu bağların esnemesine sebep olur ve esneyen bağlar bir daha eski şeklini almaz. (Ne demek istediğimi anlamak istiyorsanız lütfen aşağıdaki video'ya bir göz atın.) Bu da göğülerinizde kalıcı deformasyona ve sarkmalara sebep olur.

Özellikle tampon ile desteklenmiş sütyenler size spor sırasında ekstra destek ve rahatlık sağlarlar. Ayrıca eğer döğüş sporları ile uğraşıyorsanız bu sütyenler göğüslerinize ekstra koruma da sağlayacaktır. Bu sütyenler hanımların spor sırasında içlerinin görünmemesine de yarayacaktır.

Sporcu sütyeni satın almak size sevimsiz bir iş gibi görünse de, çoğu zaman normal bir sütyen almaktan daha basittir. Daha önce günlük sütyen seçimi hakkında ki yazımı okuduysanız, bunun hiç de hafife alınmayacak bir konu olduğunu hatırlarsınız. Oysaki spor sütyeni almak için mağazadan içeri girip, ilgili personelden yardım istemeniz yeterli olacaktır. Spor süteyeninizi seçerken göğüslerinizi egsersiz sırasında aşırı sallantıdan koruyacağına emin olun. Ve son olarak spor sütyenleri görüntülerini bir yana bırakırsak, gündelik hayatınızda da kullanabileceğiniz en sağlıklı sütyenlerdir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder