28 Mart 2010 Pazar

Doğru Sütyeni Seçebilmeniz için Tavsiyeler

Rahatınız bozulmadığı sürece onun kıymetini anlamazsınız. Aslına bakarsanın konu kullanılan sütyenler olduğunda hepimiz bundan so derece rahatsız değilmiyiz? Belki aşağıdaki tavsiyelere uyarsanız çok daha rahat edeceğinize eminim.


Birçoğumuz kullandığımız sütyenlerden rahatsız değil miyiz? En azından zaman zaman... Aşağıda size sıralayacağım noktalara dikkat ederseniz rahat edeceğinize eminim


Sütyenin arka bandı ne kadar aşağıda olursa, göğüslerinize o kadar fazla destek sağlayacaktır. Genelde hanımlar bandı çok yukarıdan geçirirler. Göğüslerinizin sütyeninizden maksimum desteği alabilmesi için sütyenin arka bandının kürek kemiğinizin altından geçmesini sağlamaya çalışın. Gerekirse bantları gevşetin.


Sütyeninizi giydiğinizde göğüsleriniz yer ile doksan derecelik açı sağlıyormuş gibi dik durmalıdır. Sütyen ancak bu şekilde göğüslerinize tam destek sağlayabilir. Eğer göğüsleriniz dik durmayıp aşağıya düşüyorsa bir küçük beden sütyen kullanın.


Birçok hanım sütyen desteğinin omuzların üzerinden geçen bant tarafından sağlanacağını düşündüğünden bu bantı dikkate alarak sütyenini seçer. Ama bu yanlıştır. Sütyenin göğüs desteği vucudunuzun etrafından geçen banttan gelir. Bu sebeple sütyen seçerken bu bantın sizin için uygun olamasına önem verin.


Çok önemli olamamakla birlikte bir ufak detayı da belirtmek isterim. Eğer sütyen askılarını kendinize göre ayarladığınızda, askılar tam orta noktada aylanıyorsa bu sütyen sizin için en ideal olanıdır. Daha önce belirttiğim gibi bu çok önemli bir koşul değil ama satın alılırken neden en uygunu seçmeyesiniz ki?


Biliyormusunuz, baş ve kas ağrılarınızın sebebi kullandığınız sütyen olabilir. Eğer sizde bu tip ağrılardan şikayetçi iseniz kendinize en uygun ölçüdeki sütyeni bulmaya çalışın. Sütyeninizi seçerken ölçü tablolarına dikkat edin. Size düzgün şekilde uyacak bir sütyen bu tip ağrılara sebep olmayacaktır. Altın kadar değerli bir tavsiye, değil mi?


Bir önemli detay da göğüslerinizin sütyen kupları ile olan birlikteliğidir. Eğer göğüsleriniz sütyeninize sığmıyor ise ölçüsü küçük demektir. Hoş bir görüntü yaratmak istiyorsanız bunu farklı tipte sütyenler ile deneyin yada ağrı çekmeyi baştan kabul edin. Çünkü kullanacağınız küçük sütyenler başınızı gerçekten ağrıtacaktır.


Balenli, yani alltan tel destekli sütyenler hep tartışılmıştır. Eğer kup ölçünüz B yada daha küçükse, bu genelde balenli sütyene ihtiyaç olmadığınız anlamına gelir. Eğer kup ölçünüz B den büyük ise bence balenli sütyene ihtiyacınız var demektir. Bazı hanımlar balenli sütyenden hoşlanır, bazıları ise hoşlanmaz. Ama bence balenli sütyenler piyasada olup, göğüslerinizi en iyi destekleyen sütyenlerdir.


Spor yaptığınız zamanlarda, bu çok sık olmasa dahi mutlaka spor sütyeni kullanmalısınız. Spor sütyenleri ile ilgili önümüzdeki günlerde bir yazı yazmayı planlıyorum, çünkü gerçekten bu önemli bir konu. Ancak kısaca bahsetmem gerekirse spor sırasında göğüslerin yukarı aşağı yada sağa sola hızlıca sallanıp hareket etmesi göğüslerinizde ciddi hasarlara yol açar. Spor sütyeni kulanmak ise bu hasarı engellemenin tek çaresidir.


Bazı hanımlar için süyen askılarının sıkması kaçınılmaz bir sorundur. Bağzı mağazalarda bu sorunu çözebilecek bir ürün satılıyor. Omuz pedi. Eğer sizinde böyle bir sorununuz var ise deneyin. Bu ped omuzumuz ile sütyen askısı arasında kalıp, adeta tampon görevi görecek ve sizi rahatlatacaktır.


Şüphesiz ki kullanacağınız en rahat sütyen spor sütyenidir. Ama spor sütyeni giyerek pekte çekici olacağınızı söyleyem. Bu yüzden kupları tam kapalı sütyenler en doğru tercih olabilir. Mükemmel destek sağlamasının yanında daha şık görünmenizi de sağlayacaktır.


Birde sütyen giymenin farklı bir yolunu görmek istiyorsanız aşağıdaki eğlenceli videoya göz atın...